Friday, July 14, 2017

Талат Џафери повторно го крши деловникот за работа

Денешниот ден особено треба да биде запомнет бо историјата на парламентарната демократија.
насилно избраниот Председателот на Собранието по кршење на деловниците и користење на официјални симболи на странски држави во собранието  на Р.М. денес уште еднаш реши да го прекрши законот но овој пат со ПАНТОМИМА НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК. Можеби не е запознат со постоењето на есперантото или само покажа кој чива кучка е!

Џафери откако се замори од правење пињау по земјава и светот дефинитивно реши да е нов примат на македонското собрание и на циркузантски начин покажа како со насилство се спроведува режим.
  • 14.07.2017 - ЦИРКУЗАНТ ВО МАКЕДОНСКОТО СОБРАНИЕ

  • 2017 – сѐ уште - претседател на Собранието на Македонија
  • 2014 – 2016 - пратеник во Собранието на Македонија (ДУИ)
  • 2013 – 2014 - министер за одбрана на Македонија
  • 2011 – 2013 - пратеник во Собранието на Македонија (ДУИ)
  • 2008 – 2011 - пратеник во Собранието на Македонија (ДУИ)
  • 2004 – 2006 - заменик на министерот за одбрана на Македонија
  • 2002 – 2004 - пратеник во Собранието на Македонија (ДУИ)
  • 1992 – 2001 - офицер во АРМ
  • 1985 – 1991 - офицер во ЈНА


За ваков ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА ГЛАСАВТЕ МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНИ! 
ЕПА СЕГА ЕВЕ ВИ ШАРАП ОД ЏАФЕРИ!

Wednesday, July 12, 2017


ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЛИ ПОВТОРНО ИСТОТО СЦЕНАРИО?
ЌЕ СЕ ПРЕВРТУВААТ ВО ГРОБ!
ЗАЛУДНО ДАДЕНИ МЛАДИ ЖИВОТИ ЗА СЛОБОДА!
МНОГУ ВЕКОВНА БОРБА И ПРОДАЖБА ВО ЕДЕН ДЕН!


ОВА СЕ ХРАБРИ МАКЕДОНСКИ БОРЦИ

Георгиева станува борец на Скопскиот партизански одред при неговото формирање на 22 август 1941 година. По расформирањето на Одредот во ноември 1941, таа заминала во Велес, а во потоа во Струмица. Помагала во подготовките за излегувањето на Струмичкиот партизански одред од летото во 1942 година. Во мај 1942, во отсуство, таа била осудена на 7 години строг затвор. Во септември 1942 година станала борец на Велешкиот партизански одред „Димитар Влахов“.
Загинала во судир со бугарската полиција и велешката контрачета на 6 декември 1942 година во велешко Нежилово. Откако тешко ја раниле, ѝ ја отсекле главата и ја набиле на кол и така ја шетале низ велешките села за да се заплаши востанатиот народ. За страв пак на граѓаните на Велес, нејзината глава ја ставија во еден централен излог.


Тиквешијата денеска одбележа 74 години од смртта на Диме Поп Атанасов-Горски, кој бил прва  жртва  на бугарскиот  фашистички  окупатор  за  време на   Втората   светска   војна   во   Македонија.
По тој повод, на неговиот споменик, кој се  наоѓа  помеѓу неготинските села Долни и Горни Дисан, свежо цвеќе положија делегации на здруженијата на борци од Кавадарци и Неготино.
Според официјалните податоци со кои располагаат боречките здруженија, Диме  Поп  Атанасов  бил   роден  во  кавадаречкото  село Страмашево во 1918 годинаОВА Е МАКЕДОНСКИ ПРЕДАВНИК!!!Tuesday, July 11, 2017

Кој е Зоран Заев

Да се потсетиме кој е Зоран Заев


АБОЛИЦИРАН КРИМИНАЛЕЦ

КОРУМПИРАН ТАТКО НА СТРУМИЦА

АТЕИСТ КОЈ ЈА СКРНАВИ ЦРКВАТА

ЧОВЕК БЕЗ ЛИЦЕ И СРАМ КОЈ ГО НАВРЕДИ ЈАВНО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

ЧОВЕКОТ КОЈ НЕ ПРОДАДЕ НА БУГАРИЈА, ГРЦИЈА И НА СРБИЈА

ЧОВЕК КОЈ ГО ПРОДАДЕ ИМЕТО И ЈАЗИКОТ И НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ

ЧОВЕКОТ КОЈ ВЕТИ МНОГУ И НЕ ИСПОЛНИ

ЧОВЕКОТ КОЈ ЗБОРЕШЕ СО ЗЕМЈОТРЕСОТ!


ЛУЃЕ СЕ ЗАПРАШУВАМ ДАЛИ Е ОН ЛУД ИЛИ МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!

  Гнида

Паника во Албанскиот блок

Општественото патријахално уредување е заедничка одлика на сите нации кои живеат на балканските простори и една од единствените одлики кои вистински ги поврзуваат сите народи кои живеат во реонот. Затворените убедувања за жената домаќинка ја отфрлаат тезата дека во Македонија веќе втора декада глобалната појава на хомосексуалност и „сексуални новитети'', завземаат експанзија со пандемски размери.
Откако во Јавноста излегоа тезите за легализација на педофилијата, и воедно немање на официјален став од МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА, како и офанзивниот настап на вчера регистрираната НВО на Боки 13, отвараат нова димензија на политичко општествените збиднувања.
Овие ставови кои се преточиа во законски предлози подржани од СДС,а на наводен  предлог на некој од ДУИ, отвара ново прашање:
Кој од Албанскиот блок е длабок подржувач на ЛГБ, а кој е еден од нив?
ДАЛИ НЕКОЈ ОД АЛБАНСКИТЕ ПАРТИСКИ РАКОВОДИТЕЛИ ВО БИЛО КАКВА ПРИГОДА Е ВИДЕН СО СВОЈАТА ПОНЕЖНА ПОЛОВИНА, ИЛИ СЕРИОЗНО ТРЕБА ДА СЕ ЗАПРАШАМЕ КОЛКУ ОВАА ОПШТЕСТВЕНА ПОЈАВА ДЛАБОКО ЗАВЛАДЕА ВО ПОЛИТИКАТА!
 За жал откако рамките го изгубиа вистинското значење на семејство поредок, права, дискриминација, стигматизација, феминизам и останато....
ДАЛИ ВЛАДАТА НИ ЈА ВОДАТ ЛГБ, ПЕДОФИЛИ И НОВОКОМПОНИРАНИ.

Saturday, July 8, 2017

Национализам или фашизам

НЕЗНАЕЛЕ ЗА ОТРОВИ - ДА МОЖЕЛЕ БИ ГИ КОРИСТЕЛЕ!


Менталниот склоп на балканските народи почнувајќи од илирите, тракијците па се до татарите има заеднички ментален склоп „Силна нација или надмоќ„. Вековниот превласт и преданија на поколенијата длабоко генски вклопуваат вештачки склоп за суперсилна превласт на сопственото битие. Демократијата ги урива поривите за превласт во широките европски граници каде глобализацијата немило ја прифаќаат и усвојуваат како општествено прифатлива рамка но само во беграунд и полето на агресивните пориви се префрла далеку од сопствениот двор во маргининализираните области со ниско ниво на општествена свесност во нациите кои првенствено недраго го прифаќаат еволутивниот тек.

ГИ ПРОНАШЛЕ ЗА ДА ГИ УПОТРЕБАТ!
Да сакате да останета запаметени и идентификувани со племенскиот поредок не е ништо друго туку  национализам. За жал балканот е мирно тло за тивка националистичка војна. Со своите маски секојдневно национализамот го живее „простиот'' народ под притисок на верските убедувања, кои оние кои ги прокламираат самите не ги уживаат. Иденес се прашувам зошто нема ни една забулена жена во Македонскиот парламент, но затоа муслиманската жена под бурка живее живот во два дела. Она што е сметана само како репродуктивен материјал би го нарекол класичен фашизам со демократски промени.

НЕ ТРУЈАТ БЕЗ ДИСКРИМИНАЦИЈА !
Со падот на „режимот“ во Македонија дојдоа нови води „ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА''. Овоја пат ќе ја земам како класичен пример нашата Струга. Македонскиот народ кој не може да забележи македонско знаме во Струга смета дека е маргинализиран во сопствената држава.Албанскиот смета дека територијалната превласт му донесе силна подлога за трета Илирида, но под превезот на националиамот се крие класичен ФАШИЗАМ над струшкото население.
ДРИМ овие денови доживеа еколошка катастрофа за која хомогенизираната власт секој СВОИТЕ ги труе и ги користи како ефтино топовско месо. Колку време ќе е потребно водите во Струга да дојдат во нормала или Стружани реално треба да размислат за привремено мигрирање. Или живот во СТРУГА или нездраво поколение. Колкав ке биде цехот кој ќе го плати Струга.
Се прашувАм кој игра или подобро би рекла не предупреди некој. Ова е она што го гледаме, а колку отрови имаат невидлив призор, не можеме да ги познаеме. Навистина ја посакував диктатурата, зошто во овој живот се плашам за неродените деца, вклучувајќи го и сопственото.
Како свеченост би ги поканил сите мои пријатели од власта и врвот на една чашка СВЕЖА ВОДА ОД ДРИМ!